De perfecte back-up combinatie: Veeam software + Fast LTA technologie

Nooit meer dataverlies of een back-up die niet meer werkt.

Kristall IT, Jean-Luc Van Haelst
Odoo afbeelding en tekstblok

De toonaangevende back-up software, Veeam Backup, is de nieuwste aanwinst onder de approved solutions voor de FAST LTA Silent Bricks. Deze certificering waarborgt dat Silent Bricks een perfecte storage oplossing voor Veeam Backup zijn.

Veeam is een van de marktleiders voor back-up software, onder meer vanwege haar "Always-On Enterprise" technologie, die een 24/7 beschikbaarheid mogelijk maakt. Silent Bricks ondersteunen de InstantRecovery functionaliteit van Veeam Backup, waarmee servers en applicaties weer operationeel zijn terwijl ze nog van de back-up teruggezet worden. Door de combinatie van Silent Bricks en Veeam Backup gaat zo de downtime van uren of dagen naar minuten of seconden.

Het Silent Brick systeem biedt de mogelijkheid tegelijkertijd als SecureNAS opslagsysteem en als Virtual Tape Library te fungeren. Hierdoor kunnen met Veeam zowel de klassieke disk-to-disk-to-tape als de moderne disk-to-disk-to-replica back-up strategie gebruikt worden. En dit ook gemengd en tegelijkertijd.

Met de disk-to-disk-to-tape strategie worden de waardevolle data eerst op een zeer veilig SecureNAS harddisksysteem met interne redundantie geschreven. SecureNAS is door zijn viervoudige redundantie vele malen beter tegen uitval van harddisks beveiligd dan een traditioneel NAS met RAID5 of RAID6. Daarbij blijft SecureNAS geschikt om met Veeam en InstantRecovery de servers weer binnen minuten vanuit het back-up operationeel te hebben. In de tweede stap worden de data via de back-up software op VTL geschreven met de mogelijkheid van mediarotatie, off-line en off-site back-up zoals bij traditionele tape-systemen. VTL met Silent Bricks heeft ten opzichte van traditioneel tape de voordelen van random access en viervoudige redundantie op het opslagmedium zelf.

De moderne disk-to-disk-to-replica strategie schrijft in de tweede stap de data niet via de back-up software naar VTL, maar via de ingebouwde replicatie naar een extra SecureNAS Silent Brick medium dat zich ook op een remote locatie kan bevinden. Zo hoeft de back-up software zelf geen tweede back-up te maken, waardoor de dataoverdracht gehalveerd wordt. Alle back-up media – ook de replicaten – zijn geschikt voor Veaams InstantRecovery, de replicaten kunnen off-line en off-site gehaald worden en mediarotatie wordt eveneens ondersteund. De systemen zijn hierdoor bij ernstige calamiteiten (zoals brand) snel weer operationeel. Zelfs als de primaire inhouse-back-up vernietigd is.

Delen

Odoo afbeelding en tekstblok

Wil jij ook genieten van een perfect lopende back-up oplossing?

Contacteer dan nu onze specialisten!