Europa onder vuur!

Russische hackers bestoken Europese ministeries!

Kristall IT, Jean-Luc Van Haelst
Odoo afbeelding en tekstblok
Odoo afbeelding en tekstblok

Volgens een Amerikaanse veiligheidsexpert kan de hackeraanval op de datanetwerken van minstens 2 Duitse ministeries onderdeel zijn van een ruimere spionageaanval op de EU-lidstaten.
De Russische groep APT28 (ook wel gekend als Fancy Bear) valt al enkele maanden heel gericht de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie in de Europese Unie aan en probeert zo toegang te krijgen tot hun beveiligde systemen. Dat blijkt uit zogenaamde Spearphishing-Mails die de Amerikaanse firma FireEye ontdekte bij de de verschillende regeringen.
 Volgens een Duits persbureau zouden buitenlandse hackers erin geslaagd zijn om toegang te krijgen tot de, tot dan toe, veilig geldende datanetwerken van het Duitse ministerie van Defensie en Buitenlandse Zaken.

Volgens deze veiligheidsexpert is APT28 geen gewone groep hackers die op geldgewin uit zijn. Dat leidt hij af uit de keuze van de targets, de manier van werken, het jarenlange volhouden, ... Alles wijst erop dat ze de medewerking en financiële steun krijgen van een buitenlandse staat. Het is nog niet duidelijk wie de steun verleent, maar dat de Russische instanties er voor iets tussen zitten staat als een paal boven water. 

Delen

Wil je weten of jouw bedrijf een goede firewall bescherming heeft zodat dit kan worden voorkomen bij u?

Neem dan nu contact op met onze specialisten! 

 Bedrijfsnaam*
Send