Kristall I.T. - Datacenter

2de Pijler waarop Kristall I.T zich focust

Kristall IT, Jean-Luc Van Haelst

Kristall I.T. beschikt over de mogelijkheid om jouw huidige server infrastructuur (virtueel en fysiek) onder te brengen in een Tier II en/of een Tier IV datacenter.

Maar wat is nu precies het verschil tussen een Tier II en een Tier IV datacenter en wat zijn daarvan de voordelen voor jou?

Datacenters dienen slechts één doel: Het bieden van een hoge beschikbaarheid en continuïteit tegen zo laag mogelijke kosten. De mate waarin dit gegarandeerd wordt, is afhankelijk van de redundantie van de componenten waaruit een datacenter bestaat. Het Amerikaanse Uptime Institute heeft hiervoor een Tier-classificatiesysteem opgezet, gaande van Tier I tot en met Tier IV.

 

Tier II

Een Tier II datacenter heeft wel redundante componenten (n+1), maar de stroom en koeling worden nog steeds door middel van een enkelvoudig pad geleverd naar de racks en de servers. Dit resulteert erin dat er een aantal racks of servers offline moeten worden gebracht op geplande tijden, om ongewenste onderbrekingen van uw dienstverlening te voorkomen. Elk gepland onderhoud van dergelijke systemen of distributiepaden zal een negatieve invloed hebben op beschikbaarheid van de racks en servers. Tier II datacenters hebben een percentage van ca. 99,75% beschikbaarheid.

 

Tier IV

Een Tier IV datacenter is voorzien van meerdere redundante componenten (2n+1), onafhankelijke actieve stroom en onafhankelijke koeling distributiepaden naar alle racks en servers. Het uitvallen van een component of distributiepad heeft geen negatieve gevolgen op de beschikbaarheid van het datacenter. Tier IV datacenters hebben een percentage van ca. 99,99% beschikbaarheid.

 

Je begrijpt dus dat wanneer je jouw server infrastructuur bij ons in het Tier IV datacenter onderbrengt, je dus quasi geen uitval riskeert van je apparatuur en dus ook 24/7 bereikbaar blijft voor zowel jezelf, je medewerkers als je klanten.

Dit verhoogt je klantenbinding, je reputatie en je flexibiliteit als onderneming.

En op deze manier wordt je als bedrijf ook minder hard getroffen wanneer er bij wegenwerken in je buurt een stroomkabels wordt stukgemaakt, of als de stroomlevering in het gedrang komt in de winter.

Het enige waar je voor moet zorgen is dat je een actieve internet verbinding (eventueel op 4G) hebt en je kan blijven werken.

 

Dit zijn de mogelijkheden die we aanbieden in het datacenter:

- Je kan bij ons een lege rack huren die je dan zelf uitrust en onderhoudt

- Je kan bij ons ook een lege kooi huren die je dan zelf beheert en uitrust met materiaal. Eventueel kan dit gebeuren onder de vorm van een "pay as you grow" model.

- Je kan gebruik maken van de infrastructuur van Kristall I.T. om de servers van je bedrijf onder te brengen.

 

Bovendien is bij de opbouw van ons datacenter rekening gehouden met het milieu aspect en mogen we met recht en reden zeggen dat het datacenter een “groen datacenter” is. Het gebouw en de serverruimtes wordt namelijk gekoeld door de gekoelde lucht van de pellet verwerkende fabriek aan de overkant van de straat te hergebruiken. Anderzijds wordt de warme lucht afgevoerd naar diezelfde fabriek om te hergebruiken in hun productieprocess.

Delen

Contacteer onze sales afdeling voor meer info!