Waarom moet jij investeren in platte netwerkkabels?

Wat is het voordeel voor jou en je apparatuur?

Kristall IT, Jean-Luc Van Haelst
Odoo afbeelding en tekstblok
Odoo afbeelding en tekstblok

Waarom brengen bijna alle kabelfabrikanten nu 'dunne' patchkabels op de markt?

Kabels met een kleinere buitendiameter worden aan het assortiment toegevoegd door een toenemend aantal bekende kabelfabrikanten. Daar zijn verschillende redenen voor. Dunnere kabels zijn niet alleen gemakkelijker te hanteren als u ze in een kast plaatst, maar ze nemen ook minder ruimte in beslag.
U bent waarschijnlijk bekend met die 19-inch kabelgeleiders die zo vol zijn dat u geen ruimte meer heeft om in extra kabels te passen. Met dunnere kabels kan je dit tegengaan.
Wanneer minder ruimte wordt ingenomen door kabels, vooral in het geval van verticale kabelgeleiding, wordt de kritische luchtcirculatie die nodig is om actieve componenten in de kast te koelen, sterk verbeterd.

De meeste actieve componenten hebben ventilatoren aan de zijkanten. Optimale koeling kan niet langer worden gegarandeerd als ze worden geblokkeerd door volumineuze kabelbomen met een hoge pakkingsdichtheid waardoor de onderhoudskosten drastisch gaan stijgen. Met dunne kabels vermijd je dit!

Zijn platte kabels eigenlijk markt conform?

Als je kijkt naar de standaard voor netwerkkabels (ISO 11801), dan staat daar onder andere in dat een netwerkkabel gedraaide kabels moet hebben. Dit is van toepassing op de kabels die we gebruiken, beter bekend als "twisted pair". Het enige grote verschil tussen onze platte kabels en de ronde kabels is dat de paren niet langer samen worden gewonden, maar veeleer parallel worden geleid.

Wanneer u de wereldmarktleider bij fabrikanten van meetinstrumenten vraagt: "Wanneer voldoet een kabel aan de norm?" Dan krijgt u het volgende antwoord: "Wanneer het de juiste test doorstaat met een meetapparaat." En dit is het geval voor al onze SLIM kabels. Elke afzonderlijke kabel wordt in productie getest met de nieuwste Fluke-meetinrichtingen volgens de ISO 11801-standaard. Dit garandeert niet alleen de hoogste kwaliteit wat betreft onze materiaalkeuze, maar ook hun prestaties en overtreft de meeste leveranciers in de markt.

 Odoo afbeelding en tekstblok

Ik wil wel meer weten over het SLIM patchkabel portfolio.

Stuur mij een aantal testkabels + de catalogus op!

Delen

 Bedrijfsnaam*
Send