Wie wilt ten prooi vallen van een ransomware aanval?

Wie denkt er bijvoorbeeld aan om zijn mobiele toestellen te beveiligen?

Kristall IT, Jean-Luc Van Haelst

De meeste bedrijven weten genoeg over cyberdreigingen voor Windows computers. En als het goed is, hebben ze de nodige maatregelen genomen om die te beschermen.

We weten tenslotte allemaal dat ransomware eigenlijk alleen maar endpoints kan raken die draaien op standaard Windows besturingssyteem. Toch?

Fout! Windows computers zijn nog steeds de populairste aanvalsdoelen, maar we zien ook een snelle toename van malware voor Macs en mobiele apparaten. Dit komt met name door het toenemend gebruik van dit soort apparaten. Zowel door bedrijven als door het grote publiek. Mac, iOS en Android endpoints worden misschien geacht veiliger te zijn dan hun Windows-tegenhangers, maar geen enkel besturingssysteem is ondoordringbaar! Wees je daarvan bewust.

Android domineert de OS markt voor smartphones en tablets met maandelijks meer dan twee miljard actieve apparaten. Een groot deel daarvan wordt ook zakelijk gebruikt. En wat is dan de logische reactie van de aanvaller? Juist ja....

De security van mobiele apparaten is een essentieel onderdeel van effectief risicobeheer en databeveiliging.  Denk er maar eens over na. Op mobiele apparaten staan gigantische hoeveelheden belangrijke en gevoelige data. Berichten, mails, contactlijsten, bestanden en locatiegegevens. Smartphones kunnen in principe net zoveel gevoelig bedrijfsinformatie bevatten als werklaptops. Je wilt niet dat deze informatie op straat komt te liggen of onbereikbaar wordt.

Ik wil een goede endpointbeveiliging hebben!

Nu ook met overname van uw huidige contract mogelijk

Delen  

Bedrijfsnaam*
Graag meer informatie over de mogelijkheden.