Odoo Members

Cybersecurity moet onderdeel uitmaken van de bedrijfsstrategie en niet enkel een IT investering zijn.

 

Naarmate organisaties hun zich beginnen aan te passen aan hun digitale transformatie, proberen ze nieuwe zakelijke kansen te benutten, de operationele efficiƫntie te verbeteren en betere services aan klanten te leveren. Digitale transformatie stimuleert bedrijven om de cloud, het Internet of Things (IoT), big data en andere digitale initiatieven te omarmen in steeds groter wordende hoeveelheden, waardoor ze alles opnieuw in vraag moeten stellen om zich opnieuw uit te vinden en te automatiseren, van besluitvormingsniveau tot de klantenservice.

Met deze kansen komen nieuwe cyberbeveiligingsuitdagingen. Gartner voorspelt dat 60% van de digitale bedrijven te kampen zal krijgen met ernstige servicestoringen als gevolg van het ontbreken van de nodige kennis bij de beveiligingsteams om digitale risico's te beheren. Een deel van het probleem draait om het feit dat cyberveiligheid niet wordt gezien als een kritisch bedrijfsprobleem door zowel topbestuurders als bestuursleden, hoewel de dreiging er wel degelijk is.


Cybersecurity, nog steeds geen focus op directie niveau

Uit een studie blijkt dat bijna de helft van de respondenten denkt dat beveiliging nog steeds geen topprioriteitsdiscussie is voor het bedrijfsmanagement. Tegelijkertijd bevestigen ze wel dat dit een prioriteit zou moeten worden van het (hoger)management, waarbij 77% van de respondenten aangeeft dat het management meer aandacht moet besteden aan de IT beveiliging van het bedrijf.

Men zou aannemen dat er een aanzienlijke toename in de belangstelling van het bedrijfsmanagement zou zijn als gevolg van de meest recente veiligheidsaanvallen - en de ontzettende implicaties die ze hadden op de getroffen ondernemingen. Hoewel men wel reageert wanneer beveiligingsaanvallen plaatsvinden, zijn hun acties over het algemeen reactief in plaats van voorgeschreven. In het bijzonder lijkt men meer betrokken te zijn bij het beheer van de veiligheid na een inbreuk dan bij preventie. Zo vraagt 77% van het management om te weten wat er is gebeurd na een beveiligingsgebeurtenis en 67% controleert of verhoogt de beveiligingsbudgetten.

Geen enkele organisatie is immuun voor de dreiging van inbreuken, ransomware-aanvallen of operationele onderbrekingen. Bedrijven van alle soorten en maten en alle industriesegmenten zijn een potentieel doelwit.

Wij kunnen hierbij helpen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf niet het volgende slachtoffer wordt van een willekeurige cyber aanval of van een datalek.
Benieuwd hoe we dit aanpakken? Contacteer onze specialisten voor meer informatie.